Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar tasarruf saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

ön adetsı 4’ten ziyade olmayan istikrar yalnızçlı binalar derunin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Biricik Kanatlı Yangın Bapları; Bir numara kanatlı dizaynıyla, yurt mekanlarda da kullanmaı kolaylaştırırken, yangın anında emin bir çıkış esenlar.

Yangın ve evgin yer anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da anlatım edilen bu posta temelı modellerde alışılagelen kapı koluna benzeşim. 

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam harmoni esenlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mütehassıs kadromuz ve randımanlı çallıkışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir mimarida yangın merdiveni seçeneğine hüküm verilebilmesi karınin;

Kanun ve yönetmeliklere nazaran düzenlenen yangınla savaş adımlarının topu topuna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın namına bütün projelendirme hizmetlemlerinizi güç ve esrar kaybınızın ortadan kalkması hesabına uyguluyoruz.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden elan zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın Kapısı Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı muhik itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü karakol şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı derunin bayağı sorunlevsel şekilde uhde yapmalıdır.

Göksu Kapı olarak uzun senelerdir kompetan ekibimiz tarafından üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarının başarısı ile vesair Yangın Kapısı Firmaları ve Yangın Bapsı Üreticileri arasından faik kalite, peklik, %100 projeye entegrasyon ve orantılı bedel politikamız ile ayrışmaktayız.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu nazire konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme eylemek mecburiyet ve güvensiz olacağı midein yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Report this wiki page